Серия от кражби и посегателства над автомобили се разследват в Русе и региона

14:04, 25 май 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сигнал за откраднат лек автомобил е постъпил на 21 май сутринта в РУ-Бяла, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция МВР в Русе.

Собствениците на «Сузуки Витара» са съобщили в полицията, че липсва колата, която са оставили паркирана пред дома им в село Караманово предишната вечер. Случаят се разследва. Заведено е досъдебно производство в РУ-Бяла.

Кола е открадната и от Русе. На 23 май е получен сигнал от мъж, че от 2:40 до 10:30 часа на 23 май е бил задигнат лекият му автомобил "Мерцедес v220-Вито" с английска регистрация, тъмно син на цвят, с десен волан. По данни на жалбоподателя, превозното средство е било на паркинг на ул. «Николаевска». Започнато е дознание.

За трето посегателство над кола е съобщено във Второ РУ. В сигнала до служителите на реда е заявено, че от 2:00 до 5:40 часа на 23 май в местността "Астражийка" е отнет автомобил "Мицубиши". Колата е открита на около 500 метра от посоченото от собственика място. Сигналът е документиран от разследващите.

На 20 май около 11:00 часа пък е съобщено за инцидент на паркинга зад бл."Българска роза" в Русе, при който вследствие на игра с огън са нанесени сериозни щети по туристически автомобил "Жук" без регистрационни номера. Унищожени са задното обзорно стъкло и тапицерията. Според собственика му е причинена щета за около 3 500 лв.

На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група на полицията. Сигналът е документиран, заведено е дознание.

На 20 срещу 21 май пък в Русе, на ул. «Антим Първи», с подбран или подправен ключ е проникнато в паркиран товарен автомобил «Мерцедес» и от него е откраднат mp3-плеьр, поставен в гнездо в средната конзола на таблото, както и фабрично управляващ компютър на автомобила.

На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група. Щетите се изясняват. По случая е започнато досъдебно производство. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама