Русия освободи Надежда Савченко

14:23, 25 май 16 / Свят 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русия освободи украинксият пилот Надежда Савченко. Тя заедно с президента на Украйна Петро Порошенко се намира на борда на самолет, който лети от Русия за Киев, съобщи „Ройтерс“, като се позовава на близък до сделката за разменяне на украинския военен пилот за двама руски войници.

"Те си идват", потвърди той, като уточни, че Савченко е на борда. Очаква се президентът да направи изявление към 15 часа местно време.

Украинката, която беше осъден в Русия бе разменена за двама руски граждани. Размяната стана възможна, след като украинските власти помилваха Евгений Ерофеев и Александър Александров, които изтърпяваха 14-годишни присъди, издадени по обвинения в извършване на терористичен акт и водене на война на територията на страната.

Двамата руснаци вече пътуват към Русия, съобщи по-рано добре осведомен източник.

Савченко бе пленена от проруските сепаратисти в Източна Украйна и предадена на Русия, където тя бе осъдена на 22 години затвор за предполагаемата й роля в убийството на двама руски журналисти. Тя се превърна в родината си в символ на съпротивата срещу Русия и бе избрана задочно за депутат.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама