Десет си тръгват от „Черно море“, водят се преговори с нови играчи

14:42, 25 май 16 / Спорт 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десет са вече футболистите, които си тръгват от „Черно море“. Бройката се увеличи след напускането и на Иван Вълчанов и Мамуту Кулибали. „Освободените футболисти са много тази година. С оглед на колебливото ни представяне в шампионата, искам да направя един отбор, който да изглежда по друг начин през новото първенство. Искам отборът да е по-постоянен. Да не редуваме силен със слаб мач. Искам да сме по-агресивни, да играем атакуващо, да вкарваме повече и да получаваме по-малко голове. Ще привлечем доста нови футболисти. До началото на подготовката трябва да имам 8 нови. По-опитните играчи ги запазихме в отбора. Надявам се новопривлечените да са с по-добри качества, за да можем да изглеждаме по по-различен начин“, каза на пресконференция днес треньорът на „моряците“ Никола Спасов.

Той официално обяви, че остава начело на тима. Подписал е договор за една година.

В „Черно море“ вече е започнала селекцията за новия сезон. До седмица най-вероятно ще бъдат подписани първите договори. Засега предварителни уговорки са направени с четирима играчи, разкри още Спасов. Ще бъдат привличани както български футболисти, така и чужденци. Задължително ще бъдат взети крайни защитници и полузащитници, но ще се търсят играчи на всички постове. Отборът ще е от 20 футболисти, плюс вратари.

Никола Спасов ще събере „моряците“ след 19 дни – на 13 юни. Тимът със сигурност няма да ходи на лагер в чужбина. Наставникът на варненци ще наблегне на повече контроли – седем, тъй като се очакват много нови футболисти.

Целите за новия сезон той коментира така: „Винаги си поставяме някакви цели. Сега те са да сме в първата шестица при всички положения. Предполагам и форматът на групата ще е по-широк. Мога да поставя някакви по-високи цели от шесто място, едва след като селекцията стане факт.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама