Според съветник лунапаркът ще отблъсне редовните посетители от парк „Студентски”

16:18, 25 май 16 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изграждането на атракциони в парк „Студентски” може да отблъсне масовия посетител от там. Това съображение представи пред останалите общински съветници в комисията по бюджет и финанси Данаил Данчев.

Според него доста хора ходят с децата си в парка, за да карат колело или да играят. Атракционите, които ще бъдат в парка, не са безплатни и ще привличат децата. Не всеки родител може да си позволи да отделя средства за ползването им и така много хора ще спрат до посещават парка, каза Данаил Данчев.

Останалите съветници заявиха, че Шумен има нужда от подобна атракция

В докладната записка се предлага част от парк “Студентски” и недостроеното бистро, разположено в него, да бъдат отдадени под наем за срок от 10 години.

В предложението към Общината фирма „Еврогейм“ ООД – Варна е заложила доизграждане на бистрото, което стои неизползваемо и се руши от 2009 година насам.

Освен атракционните съоръжения, фирмата е заявила намерение да направи спортната площадка до бистрото многофункционална през летния период, а през зимния да постави там ледена пързалка.

Размерът на инвестицията се предвижда да бъде около 250 000 лева (с ДДС).

По време на комисията бе повдигнат и въпрос фирмата наемател да поеме и поддръжката и охраната на парка, но от администрацията заявиха, че дори и така са вменени доста дейности по парка на евентуалния инвеститор.

Съветниците обсъдиха и предстоящото ликвидиране на „Общински пазари”.

Те приеха да се изменят членовете, по които да бъдат освобождавани работниците в предприятието, така, че хората да може да отидат на борсата.

Единствено Данаил Данчев гласува против приемането на докладната, като заяви, че нищо не налага закриването на предприятитео, тъй като то работи добре.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама