Пловдив иска домакинството на световно първенство по борба за ветерани

16:59, 25 май 16 / Спорт 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдив ще кандидатства за домакинство на световното първенство по борба за ветерани. Очаква се надпреварата да се проведе през септември-октомври 2017 г. в свободен и класически стил и жени.

Община Пловдив и Българската федерация по борба стартират процедурата по кандидатурата на Града под тепетата, стана ясно от срещата на заместник-кмета Георги Титюков с Теодорос Хамакос, член на Бюрото на Международната федерация по борба и вицепрезидент на Европейската федерация по борба.

Теодорос Химакос остана очарован при огледа на многофункционалната спортна зала "Колодрума", където евенутално ще се провеждат състезанията. Той заяви, че това е едно от най-хубавите спортни съоръжения, които е виждал, с отлични условия за провеждане на световното първенство.

На срещата присъстваха още Цено Ценов - президент на Европейската федерация по борба (ЕФБ), Рахмат Сукра - генерален секретар на БФБ, Добромир Кардашлиев - президент на спортен клуб по борба "Локомотив", и Ангел Ангелов - общински съветник, член на постоянната комисия "Спорт и младежки дейности".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама