Общини ще търсят директно финансиране от ЕС за културното наследство

17:07, 25 май 16 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Асоциацията на градовете с културно-историческо наследство ще търси директно финансиране от Европейския съюз по различни проекти. Това стана ясно след заседание на организацията, което се проведе във Велико Търново.  Самостоятелно общините могат да кандидатстват с проекти за паметниците на културата от национално значение и по оперативна програма „Региони в растеж”, като предстои отварянето на приоритетната ос за туризъм и атракции.

По време на срещата бяха обсъдени новите промени в Закона за културното наследство, Закона за устройство на територията и Закона за туризма. 

По всеобщо мнение Асоциацията на българските градове с културно-историческо наследство ще разшири международните си контакти и сътрудничество с организации със същия предмет на дейност. Приет бе също отчетът за 2015 г., както и програмата за дейността през настоящата година.

Асоциацията бе учредена през 2013 г. по инициатива на Даниел Панов. В нея членуват общините Велико Търново, Горна Оряховица, Елена, Трявна, Банско, Силистра, Балчик, Несебър и Дряново.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама