Реформатори искат нов състав на Комисията по финансов надзор

19:15, 25 май 16 / Политика 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Народните представители от Гражданската квота на Реформаторския блок Петър Славов и Мартин Димитров внасят в деловодството на парламента решение за стартиране на процедура за избор на нов състав на Комисията за финансов надзор (КФН). Според двамата депутати сроковете за избора вече изтичат. Така съставът на КФН ще продължи да работи в нарушение на закона по примера на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), чийто мандат изтече преди повече от половин година.

В проекторешението е посочено, че се задължава Комисията по бюджет и финанси да отвори процедура по избор на нови членове и да разпише конкретни параметри в нея - изисквания към кандидатите, срок за номинирането им и т.н.

Мандатът на настоящият състав на КФН изтича на 18 юни, а според правилата изборът на нови членове на комисията се произвежда не по-рано от три месеца и не по-късно от един месец преди изтичането на мандата на действащите членове.

Тоест според закона новият състав би трябвало вече да е избран. Членовете на комисията изпълняват функциите си и след изтичане на техния мандат до встъпване в длъжност на новите членове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама