99 балони с желания на абитуриенти от ПМГ-Разград полетяха във въздуха

06:59, 26 май 16 25 981 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С много усмивки и цветя, младост и красота, музика и емоции премина официалното изпращане на абитуриентите от Випуск'2016 на ПМГ "Акад. Н. Обрешков" в Разград. Тържеството се проведе в двора на учебното заведение.

Абитуриентите от четирите паралелки преминаха по червен килим и под арка от цветя, като всеки един от тях получаваше китка здравец. На входа на учебното заведение ги посрещаше лично директорът Мануел Василев. Сред завършващите бе и неговата дъщеря Ния.

Рoдитeли и близки, yчитeли и приятели пpивeтcтвaхa c радостни възгласи пopacнaлитe мoмичeтa и мoмчeтa, които влизаха по класните си стаи, за да изпишат своите пожелания на балони. След това те излязоха в двора на гимназията заедно с класните си ръководители Христо Червенски, Елена Ачева, Анета Инова и Доротея Райкова и спазиха традицията да пуснат в небето балоните с пожелания. Към небето полетяха 99 жълти, зелени, сини и оранжеви балони с послания за здраве, щастие, любов, късмет, вечни приятели, пътешествия, професионална реализация.

Директорът Мануел Василев не скри голямото си вълнение от раздялата с поредния випуск. „Така, както преди пет години ви пожелах добре дошли, сега най-смело ви пожелавам и на добър час”, обърна се в приветствието си към абитуриентите Василев. Той им пожела да се сбъднат всичките им желания, да бъдат здрави, да се обичат, да помнят с добро училището и своите учители. Мануел Василев отбеляза, че зрелостниците, завършващи тази година математическата гимназия са 100, заедно с Борислава Колчагова. Тя пострада тежко при катастрофа през август 2014 година, след няколко месеца в състояние на кома, момичето днес може да сяда, но още не може да говори и продължава да се лекува. Съучениците й от 12-ти г клас бяха подготвили балонче с желания и за нея. 

Директорът на ПМГ каза още, че половината випуск 2016 завършва с отличен успех, а девет са пълните отличници. „Това е най-добрият цвят на Разград от Випуск 97, събран в ПМГ”, подчерта Василев. Той се поклони пред тях, като им каза, че ги обича, след което лисна менче с вода за здраве и късмет.

Преди зрелостниците да излязат от сградата на учебното заведение оставиха и кратките си послания към идните поколения, които изписаха на специалните табла, поставени в двора на учебното заведение.

Поздрав към абитуриентите и гостите на тържеството отправиха Иван Гайдаров, Петя Ризова и Мартин Пенев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама