Четири къщи за гости са изградени в Разградско с евросубсидии

07:02, 26 май 16 25 1052 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири са изградените къщи в област Разград, получили еврофинансиране по линията на Държавен фонд „Земеделие”. Това сочат данни от публикувания на сайта на фонда пълен списък, който включва проекти, съфинансирани по мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности", мярка 312 „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия" от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г. и по мярка 41 „Прилагане на стратегиите за местно развитие“, която се реализира от одобрени от МЗХ Местни инициативни групи (МИГ) при прилагане на подхода „Лидер”.

Разград се нарежда на последно място, заедно със Силистра по усвоени средства по тези мерки на ДФ „Земеделие”. Според публикуваната информация два обекта са изпълнение в община Исперих – „Изграждане и обзавеждане на стаи за настаняване и оборудване на автомивка намиращи се в Исперих” и "Оборудване на хижа Ахинора" в село Малък Поровец. В общините Кубрат и Лозница са изпълнение по един проект – „Изграждане на къща за гости в Кубрат” и „Развитие на интегриран селски туризъм от фирма "Реал Асистънс" ООД - с. Сейдол, общ. Лозница”.

Най-много са изградените къщи за гости в областите Благоевград, София, Ловеч, Пазарджик и Смолян, сочи изнесеният списък на фонда.

Информацията за изградените къщи за гости на територията на цялата страна е представена по области и населени места и има за цел да бъдат публично популяризирани обектите за селски туризъм, съфинансирани от ПРСР чрез Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР), уточняват от ДФЗ.

С публикуването на списъка с къщите за гости Фонд „Земеделие“ очаква и адекватна обратна връзка от страна на обществеността. При констатирани видими нередности или при съмнения за използване на изградените обекти не по предназначение, всеки може да изпрати сигнал до ДФ „Земеделие“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама