Среща на лидерите oт Г-7 в Япония

07:33, 26 май 16 / Свят 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерите на държавите от Г-7 се събират за среща на върха в Япония. В рамките на форума германският канцлер Ангела Меркел ще се опита да постави акцент на солидарността в политиката към бежанците, съобщи регионалният немски вестник Das Rheinische Post. 

Берлин е категоричен, че нито една държава не може сама да реши проблемите, които предизвиква движението на мигрантите, но е важно Германия, Великобритания, Италия, Франция, САЩ, Китай и Япония да застанат на една страна.

Сред важните теми, които ще бъдат обсъдени в рамките на срещата на световните лидери, е борбата срещу тероризма. Според данни на германското правителство във фокуса на дискусиите ще бъдат още равнопоставеностт на жените, здравната политика и въпросите за климата, както и икономическата и финансова политика.

Заради форума японските власти са взели безпрецедентни мерки за сигурност. Около 100 000 полицаи са включени в защита на сигурността по време на срещата. Основните сили са хвърлени за охрана обекти в град Сим, къдетозапочва срещата на лидерите на седеморката. Освен това, сериозно внимание се обръща на защитата на летище Чубу в съседната префектура Аичи, където в сряда пристигнаха участниците във форума.

За защитата на главните обекти, където ще се провежда срещата на върха, са включени 23 000 полицейски служители, събрани от цялата страна.

Още 70 хиляди служители на реда ще пазят гари, магазини, туристически обекти и други места с голяма концентрация на хора, обко около 3500 обекта. Освен това, по време на посещението на американския президент Барак Обама в град Хирошима, полиция ще бъде засилена с още 4500 души. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама