Борисов се изнерви, че му "губят времето" с въпроси за Слави Трифонов

08:26, 26 май 16 / Политика 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Какво само ме разпитвате за Слави Трифонов. Дават го по три часа в национален ефир всеки ден, а вие искате и тук пак да говорим за него и да си отделяме от времето, в което могат да се кажат по-важни неща. Така премиерът Бойко Борисов реагира на поредния въпрос на водещите на сутрешния блок на Нова телевизия относно референдума на „Шоуто на Слави“.

„Слави е добър певец и шоумен. И ние като демократична партия направихме всичко, за да влязат в парламента неговите въпроси. Дори и някои да са противоконституционни, това ще го каже съдът“, допълни Борисов. Той коментира още, че „колкото аз мога да направя концерт, толкова Трифонов може да ни победи в политиката“.

През цялото интервю премиерът неколкократно заяви, че никога не му оставят време да говори за важните неща и за нещата, които най-пряко влияят на хората.

„Плевнелиев и след мандата ще има успешна кариера, ще помага на държавата. Във всички случаи ще се намерим как“, обяви още премиерът и добави, че ГЕРБ никога не е губила доверието и подкрепата си за Росен Плевнелиев.

Борисов разказа, че денят, след като ДСБ обявиха, че ще подкрепят евентуална кандидатура на Плевнелиев за изборите през октомври, извикал президента на среща.

„Естествено, че бях готов да подкрепя Росен Плевнелиев. Поканих го у нас и го попитах какво мисли, какво иска от мен и от ГЕРБ, за да се кандидатира пак. Той каза че има лични причини и каза, че иска да работим заедно, да си изкара мандата спокойно“, каза премиерът.

Борисов посочи, че Плевнелиев се е справил „прекрасно“. „Той работи в много трудно време, а не както Първанов, когато парите бяха като шума“, каза премиерът. 

Добави, че ГЕРБ ще обяви своя кандидат за президент през август, защото „не е време за избори и кандидатури“. Борисов пожела успех на Георги Първанов, който вчера обяви, че нищо не му пречи да се кандидатира отново.

„С това действие показаха, че ние не сме били виновни да напуснат правителството, а целта на операцията е била Първанов пак да се кандидатира“, отсече премиерът.

Борисов обяви още, че както АБВ така и ДСБ искали да имат общ кандидат за президент, но те да посочат кой да той. „Реформаторите, ако искат да ми кажат, могат да дойдат в нас, а не да ми крещят от парламентарната трибуна. Те много пъти са идвали, виждали сме се и в Министерски съвет. Ако имате нещо, да кажат, да дойдат“, каза Бойко Борисов.

Премиерът е категоричен, че в момента и новият лидер на левицата Корнелия Нинова е в много неловка ситуация. „Тя трябва като нов шеф да спечели избори и да покаже, че е силен лидер. Тя е принудена да излъчи кандидат от времето, затова и ще подкрепи Първанов“, каза той и опроверга и слуховете, че АБВ и ГЕРБ ще излъчат общ кандидат за президент.

„Аз не исках да се пипа Изборният кодекс, но партньорите искаха да бъде променен. Лошите текстове са по принуда на Валери Симеонов“, каза Борисов и добави, че се надява, че с тези поправки ще успокои нашите сънародници в чужбина.

Той обяви, че „въпреки всичко, което се говори за Ердоган спазваме благоприличие“. „Аз разчитам на думата му.

Той е много тежък характер, изключително тежко се работи с него“, заяви министър-председателят. Борисов посочи, че в момента натискът върху външната ни границата е почти нула.

Борисов обяви, че в момента протича мащабна акция на полицията и ДАНС в Галиче. „Това там не може да продължава, да си палят колите. Тази сутрин в 6:30 вече имаше към 11 арестувани“, допълни премиерът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама