Спецакция в Галиче, 12 са задържани

09:17, 26 май 16 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В момента на територията на Галиче се провежда специализирана полицейска операция и са задържани 12 души. Това съобщи в сутрешния блок на бТВ вътрешният министър и вицепремиер Румяна Бъчварова.

Тя не уточни кой точно и по какви обвинения е задържан, но операцията не била свързана с последните палежи. Преди дни бяха опожарени два автомобила на семейство, което обвини кмета на селото Ценко Чоков.

„Просто съвпаднаха обстоятелствата, вероятно ситуацията е толкова напрегната, че е естествено да се случи”, допълни Бъчварова.

Според министъра МВР работи по сигнали от Галиче в последните 2 месеца. „Нашето желание е да успокоим ситуацията и да разследваме всички случаи, по които има подадени сигнали”, допълни Бъчварова.

„Има един процес, при който се натрупват факти, които индикират колко сериозен е един проблем”, допълни Бъчварова. По думите й приоритет номер 1 на МВР е да се бори с битовата престъпност.

„По отношение на битовата престъпност не може да участва само МВР, опитваме се да ангажираме всички институции”, допълни тя.

„За съжаление към този момент не се справяме както бихме искали с битовата престъпност, но мога да уверя всички, че правим всичко възможно да променим това”, каза още Бъчварова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама