ВАС върна делото за касиране на кметския вот в Сандански

10:45, 26 май 16 / Политика 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Върховните магистрати върнаха за повторно разглеждане административния процес за касиране на изборите за местна власт в Сандански, проведени на 25 октомври миналата година.

Жалбата бе депозирана в първоначално в Административен съд-Благоевград, от лидера на "Ред, законност и справедливост" Яне Янев, който бе един от участниците в кметската надпревара.

Благоевградските съдии не приеха, че вотът е недействителен, въпреки изложените в рамките на делото доказателства. Последва оспорване на решението пред ВАС.

Със свое решение съдията-докладчик Тодор Петков посочва в мотивите си, че са допуснати процесуални пропуски. По делото не е бил допуснат втория по вот - бившият вече градоначалник Андон Тотев, който се яви на балотаж с настоящия управник на Сандански Кирил Котев. Тотев е трябвало да бъде допуснат като заинтересована страна, са част от мотивите по делото.

Варъховен административен съд намира, че неоснователно са оставени без уважение исканията на жалбоподателя Яне Янев за повторно броене на бюлетини в няколко секции, както и ревизия на голяма част от протоколите на Общинската избирателна комисия в Сандански.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама