Подпийнала водачка катастрофира в Раднево

12:00, 26 май 16 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Водачка, седнала зад волана след употреба на алкохол, предизвика катастрофа, при която са ранени спътничките й, съобщиха от полицията.

Инцидентът станал снощи около 22 часа на ул.”Заводска” в Раднево.  31-годишната Т.Ж., управлявайки лек автомобил ”Пежо 206”, предприела маневра „завой на ляво” с цел навлизане в отбивка за автобусна спирка . Поради несъобразена с пътните условия скорост, тя загубила контрол над автомобила, който се ударил в монтирано метално съоръжение, след което продължил движението си и се забил в стълб на уличното осветление.

В резултат на удара са пострадали пътуващите в автомобила три жени (на 39, 37 и 29 години). Откарани са в центъра за спешна помощ, откъдето след преглед две от тях са освободени, а третата е настанена за лечение в Радневската болница, с комоцио, без опасност за живота.

Водачката е тествана с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,80 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но Т.Ж. е отказала да даде кръвна проба за анализ.

Образувано е досъдебно производство по случая.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама