Лидерите от Г-7 обсъдиха проблемите пред световната икономика

12:02, 26 май 16 / Свят 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерите на страните от Г-7 са обсъдили проблемите пред световната икономика и мерките по стабилизацията й по време на първата сесия на срещата на високо равнище на острова Исе Шима, съобщава ТАСС. Представителите на седемте икономически най-силни държави по света са коментирали начините за преодоляването на нестабилността на борсите, която е свързана с понижените ръстове на БВП на Китай и ниските цени на петрола, както и осигуряването на киберсигурността. Японският министър-председател Шиндзо Абе е отбелязал, че заради падането на цените на петрола, терористичните заплахи и миграционната криза „неопределеността в световната икономика се запазва“. Той също така изрази мнение, че лидерите на Г-7 трябва да предприемат мерки „изхождайки от икономическата ситуация в районите си“.

На срещата присъстваха още председателят на Европейският съвет Доналд Туск и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. По-рано днесТуск обяви, че ще поиска от групата на седемте подкрепа за световна помощ в овладяването на кризата.

Очаква се по-късно днес да бъдат обсъдени и теми като бежанската криза, тероризмът и морската сигурност.

В петък американският президент Барак Обама ще посети Хирошима, където беше извършена първата ядрена бомбардировка по време на Втората световна война. Обама е първият действащ държавен глава на САЩ, който ще посети мястото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама