Двама убиха пастир за 3.5 лева край Плевен

12:11, 26 май 16 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама мъже са предадени на съда от Окръжна прокуратура - Плевен за жестоко убийство на пастир и грабеж на стойност 3 лева и 50 стотинки. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Рецидивистът Яко М. и аверът му Мариян П. са обвинени затова, че на 7 декември нападнали 59-годишния пастир Борис Николов в землището на с. Ясен, с идеята да откраднат "две-три кози и после да ги продадат".

В изпълнение на намеренията си пребили жертвата с дървена бухалка, юмруци и ритници. От безпомощния мъж взели платнена чанта и нож, на обща стойност 3.5 лева, след което избягали.

По време на следствените дейности е установено, че на жертвата са причинени счупване на левия лакът, фрактури на ребрата, контузия на бял дроб. Нанесеният побой е причина за смъртта на Николов, категорични са от прокуратурата.

Единият обвиняем - Яко М. (25) е осъждан многократно, а другият убиец има две присъди като непълнолетен.

Жертвата Борис бил тих човек, като живеел в крайна бедност, не е имал пререкания или конфликти с други хора. Започнал да работи като козар в с. Ясен след продължителна безработица.

Двамата обвиняеми са с мярка за неотклонение задържане под стража. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама