Ципрас на посещение в България на 1 юни

12:22, 26 май 16 / Политика 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас ще бъде на посещение в България на 1 юни, съобщи премиерът Бойко Борисов. Утре в Атина предстои среща между Владимир Путин и Ципрас, на който се очаква руският президент да обяви предложение за пренос на руски газ до Гърция.

След среща с европейския комисар по климата и енергетиката Мигел Ариас Канете Борисов използва възможността да похвали проекта си за газов хъб, наречен “на шега” от вицепремиера Томислав Дончев “Балкан”.

“Това, което ни беше мечта, никой не го вярваше. Ние направихме така, че този проект да стане европейски и зад България да стои Европейската комисия. То не е насочено срещу Русия. Трябва да е ясно, ако се спазват европейските правила, които трябва да се спазват от всички е добре дошъл”, каза Борисов.

“България има потенциал да е ключов играч за газовата система на цяла Европа”, каза от своя страна Мигел Ариас Канете. По думите му, България има капацитета да стане лидер във връзка със създаването на европейски Балкански газов хъб, защото има исторически капацитет и има изключително добре изработена газово преносна система.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама