Ученик от Търговище стана националния лауреат на Олимпиадата по информационни технологии

12:38, 26 май 16 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров се срещна днес с националния лауреат от Олимпиадата по информационни технологии Теодор Вълчев, който е абитуриент в Професионалната гимназия по икономическа информатика в Търговище. Зрелостникът гостува в Общината по покана на кмета.

Заедно с него бяха директорът на училището Георги Николов, преподавателят му Виолета Вичева и директорът на дирекция "Хуманитарни дейности" в Общината Косьо Костов.

Младежът спечели първи място в категорията „Приложни програми” на олимпиадата със съотборника си Дейвид Димитров от Монтана с устройство за рисуване върху различни повърхности. Двамата младежи изработиха прототип, който демонстрираха пред участниците в цялата страна и грабнаха първа позиция. Теодор събра и най-много точки в групата от 9 до 12 клас. Това му донесе златен медал и отлична оценка, с която може да кандидатства във висше учебно заведение.

На срещата в Община Търговище талантливият зрелостник разказа за проекта и подкрепата, която е получил от различни компании и специалисти, за да реализира идеята си. Сподели плановете си да учи в България и мечтите си страната ни да развива нанотехнологиите.

Кметът поздрави Теодор Вълчев за успешното представяне, което носи имидж на училището му и Търговище. „Изключително съм впечатлен от новите поколения, които показват воля, отговорност, дисциплина и имат амбиции, за които работят целеустремено. Радвам се, че децата ни имат съвременно мислене и за разлика от нас не смятат, че някой им е длъжен, а се стремят да реализират плановете си с много труд”, сподели д-р Димитров.

Теодор Вълчев пък посочи, че негов принцип е да помага на другите, така както е срещнал подкрепа в своето развитие. „Трябва да се работи в екип от единомишленици, които имат общи цели и са готови да дадат всичко от себе си за постигане на резултата, който преследват”, каза зрелостникът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама