Върнаха в ареста малтретиралия малкия Христо

13:58, 26 май 16 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийският апелативен съд не пусна под домашен арест 19-годишния Патрик Първев и го върна зад решетките. Той е обвинен, че заедно с връстника си Александър Донов са малтретирали 3-годишния Христо, съобщава "24 часа". Първев беше пуснат преди седмица от Софийски градски съд под домашен арест заради оплаквани за системен тормоз.

Двамата гледали малкия Христо в столичния кв. "Зона Б-19", докато майка му била в чужбина, като стана ясно, че многократно са го пребивали и са го затваряли в шкаф.

Според медицинската експертиза детето е било "системно малтретирано, при това с удоволствие", поне 10 дни преди постъпването му в болница. Многобройните увреждания на детето са причинени от удари с тъпи, твърди предмети. 

При престоя си зад решетките младежът е бил тормозен ос съкилийници, имал е пукнато ребро, бил е удрян в челюстта и горен с цигара. Според адвокатите му той е тормозен психически и физически.

Апелативният съд обаче смята, че аргументът на защитата Патрик да не остае в ареста, защото това може да доведе до увреждане на здравето му, не е сериозен, защото не може да се борави с хипотетични твърдения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама