Огнено шоу и атрактивен парад за 12-тия фестивал „Орел на Дунава” в Свищов

14:26, 26 май 16 / Култура 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дванадесетото издание на Фестивала на античното наследство „Орел на Дунава'“ ще се проведе от 10-ти до 12-ти юни. Организатори на събитието са Община Свищов, Историческият музей и Съветът по туризъм - Свищов.

Фестивалът ще се проведе в Римския легионен лагер „Нове” край Свищов, който е най-добре проученият, запазен, а в момента и най-добре експониран военен лагер в граничните североизточни провинции на империята. Първото издание на „Орел на Дунава“ бе през 2008 година. От тогава всяка година, в края на май и началото на юни, над двеста  възстановчици  от няколко европейски страни се събират в Свищов за три дни, за да направят уникално представление.

 „Орел на Дунава" ще стартира с антични спортни игри с участието на училища и клубове от Свищов. Ще се проведе научна конференция по въпросите на археологията, историята и туризма.

По време на фестивала ще бъдат връчени традиционните награди „Орел на Дунава“, които са разделени в две категории: "Принос в опазването на културно-историческото наследство" и "Принос за популяризирането на културно-историческото наследство".

Организаторите на фестивала предвиждат богата програма, включваща огнено шоу и атрактивен парад на участниците по улиците на Свищов. Тази година за първи път е планирано шествието да стартира от три различни края на града и всички участници да се съберат на пл.”Алеко”, където ще бъде кулминационният момент на парада.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама