Овладяват бедствието в Казанлъшко

14:49, 26 май 16 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поройните дъждове, които се изляха снощи в Казанлъшко, са препълнили коритото на Сухото дере в казанлъшкото село Енина, съобщи кметът Веселин Андреев. Прекъснат е и пътя от Енина за град Крън. Още през нощта край разливите е пристигнала фадрома, започнало е натрупване на баластра на най-застрашените места. Забранено е и преминаването през подкопаните мостове.

Водата е скъсала вопровод и половината от селото е без вода. „В момента аварийна група работи и до довечера водоподаването ще бъде възстановено”, обясни инж. Румен Райков, управител на „Водоснабдяване и канализация” Стара Загора.

 „Преживяхме тежка нощ, вече сме овладяли ситуацията и не се налага обявяване на бедствено положение”, каза кметът на община Казанлък Галина Стоянова. По думите й  около полунощ  Старата река, преминаваща през Казанлък, е напълнила коритото си и е започнал разлив преди мостовете. Водата е отнесла улица в кв.”Крайречен”. Веднага е започнало укрепване с насипи и инертни материали, което е продължило през цялата нощ, реката е овладяна. Няма наводнени къщи, няма пострадали хора в квартала, както и по протежението на цялата Стара река.

Огромното количество вода идва от поройните валежи на връх Бузлуджа в Стара планина. Нивото на реката бавно намалява.

Овладяна е и ситуацията в Долно Изворово, няма пострадали хора и наводнени къщи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама