В ОУ „Васил Левски” в Разград учредиха клуб „Млади възрожденци”

15:47, 26 май 16 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ОУ „Васил Левски” в Разград е единствено учебно заведение в областта, в което е учреден ученически клуб „Млади възрожденци”. На специално тържество днес, всички 36 членове на клуба получиха лично от председателя на Общобългарския комитет "Васил Левски" - София Васил Василев своите членски карти.

Гости на празника бяха още ръководството на Общобългарски комитет „Васил Левски” – Разград и  представители на колективните членове – Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев”, Регионален исторически музей, Окръжните организации на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, на Съюза на ветераните от войните, на Съюза на пенсионерите, Разградското дружество на офицерите, завършили висшето военно училище „Васил Левски”.

В салона на училището, където се проведе тържеството присъстваха също представители на Регионалния инспекторат по образованието, на общинската администрация, родители и учители.

Васил Василев поздрави младите възрожденци и сподели, че е изключително щастлив, че разградският клуб е вече един от над 220 ученически клубове в страната. В тях членуват над 3 000 деца от четвърти до 12 клас.

Първият клуб е учреден преди година и половина в Луковит, а интересът на българските училища към инициативата нараства, отбеляза Василев. Председателят на

Общобългарския комитет „Васил Левски” допълни, че освен писане на есета, стихотворения, изучаване на историята на страната, много от децата се занимават с добри дела и помагат на нуждаещи се.

Председател на разградския клуб "Млади възрожденци", в който членуват ученици от четвъртите класове на училището, е преподавателката Недялка Неделчева, зам.-председатели са учениците Преслава Гочева и Юджел Хюсеин, а секретари на организацията са Росица Колева и Севги Юсуфова.

На тържеството днес членовете на клуба представиха кратка програма от песни  и стихове, посветени на Васил Левски. Директорът на училището Диана Първанова връчи на всеки един от членовете на клуба личен дневник с пожелания. Те получиха като подаръци и тениски с лика на Васил Левски, летописна книга и книги за единствения Ботев четник от Разград.

Празникът завърши с поднасяне на венец и цветя пред паметника на Васил Левски в двора на училището.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама