Две нови наредби прие ОбС Сливен, възложиха на кмета да организира „Синя зона” в града

15:54, 26 май 16 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Наредба за обществения ред на територията на община Сливен” и „Наредба за насърчаване на инвестициите с общинско значение в община Сливен и издаване на сертификати клас В” прие Общински съвет Сливен на на днешното си заседание . Местният парламент даде съгласие за въвеждането на „Синя зона" в града и възложи на кмета да организира тази дейност до края на септември.

В предварителния дневен ред бяха включени за разглеждане 32 точки, внесени от кмета Стефан Радев и общински съветници. Прието бе и едно допълнителното предложение от Милена Чолакова /ГЕРБ/, председател на Комисия по образование, наука, култура и вероизповедания, за утвърждаване на протокола за общинските стипендии на ученици.

В работата на сесията взеха участие кметът Стефан Радев и управленският му екип. В залата присъстваха кметовете на населените места в общината и граждани. В началото на заседанието председателят на Общинския съвет Димитър Митев /ГЕРБ/ обяви, че Георги Стоянов е новият председател на групата на общинските съветници от ГЕРБ.

Гласуваната днес нова наредба за обществения ред предвижда забрана за движение на каруци в целия град. Общинският съветник Мустафа Мустафов /ДПС/ предложи от забраната да отпадне квартал „Надежда”, но вносителят Стефан Радев не се съгласи. Новата наредба бе подкрепена от 23 съветници, един беше против и седем се въздържаха. Наредбата за насърчаване на инвестициите подкрепиха 38 съветници.

Не беше прието предложението на кмета Стефан Радев за прекратяване на членството на община Сливен в Регионалната асоциация на общините „Тракия”. Сесията днес не одобри още три  точки от предварителния дневен ред, сред които проект на Правилник за изменение и допълнение на Правилника за устройството и дейността на Общинско предприятие „Общински пазари“.

Кметът Стефан Радев оттегли предложението си за ликвидация на общинския „Център за кожно- венерически заболявания“. По думите на Радев през седмицата предстоят разговори с ресорните заместник-министри в Министерство на здравеопазването, за да се обсъди плавното преминаване на дейностите на кожния диспансер към областната болница, в която община Сливен е акционер.

Съветниците продължиха срока на договора за управление на управителя на „Пътнически превози“ ЕООД с още един мандат, при досега действащите условия. Сесията днес даде съгласие за кандидатстване на община Сливен с проекти по Оперативна програма „Региони в растеж“2014-2020. Прието бе предложението на кмета за добив на дърва за огрев от общинския горски фонд за снабдяване на местното население и хора с увреждания с дърва. Гласувани бяха няколко продажби на общински имоти в землищата на села от общината. Отпуснати бяха финансови помощи, както и дадено мнение за опрощаване на дългове към държавни институции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама