Мъжете, опитали да изнесат 7 кг. амфетамин, остават в килията

16:22, 26 май 16 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама софиянци остават в ареста след решение на Окръжен съд Хасково. Прокуратурата определи Красимир В. и Емил Й. като част от престъпна схема, която бе разплетена на митническия пункт "Капитан Андреево". Там по-рано днес инспектори откриха 7 килограма амфетамин за над 200 000 в лек автомобил, който пътувал за Турция. 

Прокуратурата твърди, че Красимир на 23 г. е извършител, а Емил Й., на 31 г. е подбудител и помагач при извършване на деянието.

На 19 май на ГКПП-Капитан Андреево е бил спрян за проверка лек автомобил, марка „Ауди“. Колата е била шофирана от Красимир, който пътувал в посока Турция.  При проверката в автомобила са били открити седем пакета, обвити в прозрачно фолио с надписи готварска йодирана сол,съдържащи бяло прахообразно вещество. Става ясно, че се касае за амфетамини. Красимир и неговият  помагач Емил, който пристигнал няколко часа по-късно в района на ГКПП-Капитан Андреево, са били задържани за 72 часа.

На 22 май по искане на Окръжна прокуратура-Хасково съдът е наложил постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ и на двамата, а днес и състав на Апелативен съд-Пловдив е потвърдил определението на първата инстанция.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама