Земеделското министерство опроверга Нинова – няма да приватизира „Напоителни системи“

16:36, 26 май 16 / Политика 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Държавното предприятие „Напоителни системи“ няма да бъде приватизирано. Това обяви зам.-министърът на земеделието и храните Георги Костов пред „Фокус“.

Изказването му е във връзка с обвиненията на лидера на БСП Корнелия Нинова, че чрез промените в Закона за сдруженията за напояване се цели приватизацията му.

„Преди месец имаше такъв шум по отношение на едни язовири, които не били изведени от експлоатация, а се оказа, че докладът е от повече от 1 година”, посочва Костов.

Той изрази безпокойството си, че Нинова за пореден път взима отношение по въпроси без да се информира достатъчно.

„Притеснявам се и от това, че може би няма достатъчно експерти в сферата на водите в БСП, които наистина да ѝ обяснят защо се предприемат едни или други промени”, коментира Георги Костов.

Зам.-министърът потвърди, че Министерството на земеделието и храните чрез Министерски съвет е предложило такава промяна в закона, която бил с оглед на това да се изпълни стратегията, разработена от Световната банка”.

По думите му правителството "Орешарски" е сключил този договор със Световната банка, за които били платени няколко милиона български лева, за разработването на стратегия и законодателство, гарантиращо бъдещото развитие на хидромелиоративния сектор.

"Ние на практика получихме резултатите от този договор и резултатите донякъде обективно отразяват състоянието на хидромелиоративната структура в България, която в бъдеще за селското стопанство ще става все по-важна във връзка с климатичните изменения и интензификацията на селското стопанство”, каза още зам.-министърът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама