Продължава организацията за спасяване на водолаза в пещерата до Кипилово

17:24, 26 май 16 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На мястото на инцидента в котленското село Кипилово продължава организацията по провеждане на спасителна акция. Там, вчера водолаз изчезна при проникване в пещера.

„Сухите части на пещерата са изцяло сифон. В момента от извора излиза вода около 2-3 кубика в секунда, което прави невъзможно влизането. Сифонът ще може да бъде гмурнат когато позволи’’, обявиха за Topnovini.bg от „Пещерно спасяване”.

В сряда следобед екип от водолази от Варна прави опит за влизане в пещера „Големия извор“, в местността Боаза на 3 км от Кипилово. Един от тях е влязъл в пещерата, като по време на гмуркането нивото на водата се покачило. От този момент водолазът е в неизвестност. Сигнал за инцидента е подаден към телефон 112 около 17:00 часа следобед на 25 май. Късно вечерта е уведомено и ръководството на „Пещерно спасяване”. Започва процедура по организиране на акция. Днес сутринта регионалния началник на Пещерно спасяване Трифон Даалиев е посетил мястото на инцидента Водата в района е много след последно навалелите дъждове.

Само за последното денонощие, според местните жители, водата се е покачила с няколко метра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама