Два блока в Шумен без мераклии да ги санират

17:29, 26 май 16 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три фирми са изявили желание да санират поредната група от четири блока в Шумен. Те обаче имат интерес за работа върху две жилищни кооперации и така другите две остават без изпълнители към този момент.

Поръчката, обявена от Община Шумен, включва сгради на ул. „Софийско шосе” 12 и 22, „Цар Освободител” 12 и бул. „Велики Преслав” 12.

Първа бе отворена офертата на варненската фирма ДЗЗД „Изострий” 22, която кандидатства да извърши проектирането и строително-монтажните работи на блока на ул. „Софийско шосе” 12.

За същата сграда желание има и друга фирма – Консорциум Билд Проек 2016.

За военните блокове на същата улица, но номер 22, има един кандидат – варненската „Акватек” ЕООД.

За другите две сгради – на „Цар Освободител” 12 и бул. „Велики Преслав” 12, няма кандидати.

От комисията, която провежда процедурата, заявиха, че това е прецедент.

Юрисконсултът на Община Шумен Иван Кавръков обясни, че вероятно ще се наложи процедурата да бъде частично прекратена – в частта с двата адреса. След това или ще бъде обявена отново само за тези жилищни сгради, или ще се търси друг вид за изпълнение. Той обясни, че според стария закон за обществени поръчки в такива случаи е имало възможност за договаряне без обявление. Тази правна ситуация обаче трябва да се провери, отбеляза Кавръков. Той допълни, че решение по това как ще се процедира с двете сгради, за които липсват кандидати, ще има най-рано след месец, когато е възможно сегашната процедура да бъде приключена.

По време на отваряне на офертите присъства домоуправителят на блока на „Цар Освободител” 12.

Как Благоевград и Бургас са толкова напред, а ние сме в задния двор на санирането, заяви Иван Петков. Той посочи, че заради бавните процедури по санирането липсват кандидати строители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама