Ученици от Ген. Тошево с тениска, вместо лъскав тоалет на бала

17:36, 26 май 16 25 764 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Абитуриентите от средното училище „Н. Й. Вапцаров“ в Генерал Тошево решиха да зарежат балните рокли и официалните костюми за най-празничния си ден – изпращането на 24-ти май. В деня на тържественото шествие на площада, зрелостниците, техните учители и директорът на учебното заведение Радко Йорданова се появиха с черни тениски с щампа на сърце на тях и голям плакат с надпис “СОУ “Н. Вапцаров” за инициативата “С тениска на бала”, съобщават от общинската администрация.

Випуск 2016 на СОУ “Н. Вапцаров” е един от малкото в областта, който подкрепи националната кампания на Български червен кръст  “С тениска на бала“.

Кампанията започва да набира все по-голяма популярност, като тази година са събрани близо 90 000 лева от абитуриенти от цялата страна. Сред тях са и тези от СОУ “Н. Вапцаров”. Събраната сума е двойно по-голяма в сравнение с тази от миналата година. Според официалната статистика на инициативата, на последните балове с тениска са отишли близо 1 200 абитуриенти. 40 000 души са посетили страницата на кампанията в интернет, а освен медийните партньори зад каузата застанаха популярният водещ Димитър Павлов, актьорът Христо Мутафчиев и много други известни личности.

Средствата ще бъдат разпределени между 45 сираци, които са избрани след подбор по документи. Всички те ще получат стипендии в размер на 2 000 лева. С парите бъдещите студенти ще могат да платят някои от най-належащите разходи по обучението си. Младежите ще учат в 14 университета в цялата страна – Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Техническия университет в София, УНСС, Медицинския университет във Варна, висши училища в Пловдив, Русе и др.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама