Общината излиза от МИГ Добричка, решиха съветниците

17:50, 26 май 16 25 480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Добричка да прекрати  членството си в сдружение "Местна инициативна група /МИГ/ Добричка реши днес местният парламент със 17 гласа "за", трима "въздържали се" и нито един "против".

Предложението бе направено с докладна записка от общинския съветник от ГЕРБ Светослав Димитров. Той посочва, че със заповед от 4 май на ръководителя на Управляващия орган на ПРСР и зам.-министър Васил Грудев е отхвърлил заявлението за ново финансиране на стратегията на МИГ Добричка. Мотивът е свързаност между кмета на Общината инж. Тошко Петков, който е член на УС на МИГ, и кмета на село Царевец Маргарита Стоянова - член на КС на МИГ, тъй като са работодател и работник.

Преди да бъде взето решението кметът инж. Тошко Петков изрази притеснението си, че то ще е прибързано, тъй като докладната е внесена предния ден. По думите му, е необходимо още веднъж да се направи преценка какви трудности би срещнала общината с излизането от МИГ и изграждането на нова.

Ние задраскваме нещо, което имаме и тръгваме да правим нещо ново, което не знаем дали ще е успее, дали ще ни стигне времето, каза кметът. Той прикани всички общински съветници към разум - да отложат разглеждането на докладната записка за прекратяването на членството в МИГ. Предложението му обаче не бе прието.

Общинският съвет възложи на експертна група от общински съветници и представители на общинска администрация в 7-дневен срок да изготви и представи доклад за последващи действия. Такива действия бяха възложени и на кмета, който е законен представител на Общината в УС на МИГ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама