Наградиха пловдивските победители в "Зелената олимпиада"

19:08, 26 май 16 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Пловдив Иван Тотев наградиха първите трима от 18-те победители в "Зелената олимпиада". Отличниците и още 350 техни връстници бяха гости на спектакъл "Яко е да си еко" с актьорите Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека. Събитията са част от образователно-информационната кампания "Яко е да си еко" на Министерството на околната среда и водите.

В "Зелената олимпиада", организирана от образователния портал "Академика", тази година се включиха рекорден брой участници – близо 7000 деца от цялата страна. Предстоят награждавания в Бургас, Варна, Велико Търново, Враца и София. Където ще гостува и спектакълът с двамата любими на децата актьори.

Тримата отличници от Пловдив взеха награди според възрастта си - МРЗ-плеър за Росица Георгиева от 2 клас на ОУ "Кочо Честименски", мобилен телефон за Ива Георгиева, 7 клас в СОУ "Св.св Кирил и Методий" и таблет за Томислава Сарийска  от 11 клас  на ЕГ "Иван Вазов".

Кампанията "Яко е да си еко" цели да подпомогне формирането на екологично съзнание и любов към зелената идея сред подрастващите. Тя е съсредоточена върху две от основните екологични теми – "Отпадъци" и "Подобряване качеството на атмосферния въздух" и е насочена към популяризиране на Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г."

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама