Фалшива българска лична карта е открита у близък до парижките атентатори

20:20, 26 май 16 / Свят 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицията в Ротердам е открила фалшива българска лична карта у френския екстремист Анис Бахри. Той е заловен през месец март в Холандия. Това пише вестник „Фигаро”.

Бахри беше заловен след сигнал от френските власти. Сега предстои неговото екстрадирането в родината му. Той е заподозрян за участие в терористичен заговор заедно с екстремиста Реда Крике, който беше заловен в Париж покрай разследването срещу брюкселските терористи, припомня изданието.

Френските власти откриха в жилище, наето от Крике, при обиски цял арсенал от експлозиви и оръжие, които са подготвяни за „непосредствен атентат”. Машините са били идентични с използваните в Брюксел.

Бахри и Кирке са били част от групата около мозъка на парижките атентатори – Абделхамид Абауд, който беше убит от при полицейска акция в парижкото предградие Сен Дени на 18 ноември 2015 г. Смята се, че двамата екстремисти са ходили до Сирия през 2014 г., но не е ясно дали са преминавали през българска територия.

Италианските власти разкриха вече, че ислямски екстремисти ползвали услугите на български фалшификатори на документи за изработване на фалшиви ирански паспорти у нас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама