Хванаха продажба на алкохол на непълнолетни в Попово

20:41, 26 май 16 25 590 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Санкционираха продавачка в хранителен магазин в Попово за продажба на алкохол на непълнолетно лице. Нарушението е констатирано по време на разпоредената от Апелативната прокуратура във Варна проверка за спазване на забраните за продажба на алкохолни напитки на малолетни и непълнолетни и за придружаването им от родители или настойници на обществени места.

Констатирани са редица нарушения на Закона за здравето и Закона за закрила на детето, информираха от пресслужбата на прокуратурата. От там припомниха, че след 20 часа ненавършилите 14-годишна възраст деца  и след  22 часа ненавършили пълнолетие е задължително да се придружават от родители, настойници, попечители или други лица, които полагат грижи за детето.

"Апелативната прокуратура във Варна ще продължи да осъществява общ надзор за законност върху дейността на контролните органи за спазване на Закона за здравето и Закона за закрила на детето с оглед превенция и за предотвратяване на деяния, свързани с продажба на алкохолни напитки на лица, ненавършили 18-годишна възраст, което е престъпление по член 193 от Наказателния кодекс" съобщиха от институцията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама