Русенският университет е домакин на Национална студентска олимпиада по математика

08:08, 28 май 16 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
96 студенти от 14 университета ще участват в Национална студентска олимпиада по математика, която ще се проведе в Русе от 27 до 29 май 2016 г. Домакин на събитието е Русенският университет чрез Факултета по природни науки и образование, катедра „Приложна математика и статистика“.

В петък вечер бе техническата конференция с ръководителите на отборите, а официалното откриване на събитието ще бъде днес, 28 май, в Канев център. 

Два отбора ще представят Русенския университет в състезанието. Участието в олимпиадата е индивидуално и отборно, като регламентът позволява всяко висше училище да участва с не повече от три отбора във всяка от групите – А, Б, В. Състезателите се разпределят в групи според професионалното направление, в което е специалността им: Група А – математика, информатика и компютърни науки; Група Б – природни и технически науки, сигурност и отбрана; Група В – всички неизброени в групи А и Б. 

Участниците ще решават три задачи в рамките на 4 астрономически часа, като победителите се станат ясни късно вечерта в събота.

Националната студентска олимпиада по математика е състезание между студенти в бакалавърски или магистърски програми, което се провежда един път годишно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама