Две спортни инициативи ще посрещнат ентусиасти в Русе и Червена вода

08:20, 28 май 16 / Спорт 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 28 май 2016 г.   от 10 ч. на стадиона в с. Червена вода ще се проведе финалното събитие от проекта „Гимнастика за здраве и настроение“ на Народно Читалище „Тома Кърджиев-1873” в с. Червена вода, пенсионерски клуб „Росна китка“ от с. Червена вода и „Група за здраве ветерани спортисти - Локомотив 2“ от гр. Русе. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ по Програма „Русе - Европейски град на спорта 2016“.

Проектът обединява ентусиазма на червеноводчани с опита на техните приятели от Русе. Програмата предвижда дефиле и обща гимнастика, демонстрационна програма с уреди, гимнастически упражнения с топки, въженца и гирички, лека атлетика, хвърляне на топка в цел, забавните състезателни игри „Продължи пътеката”, „Кой ще донесе повече вода?”, както и щафетни игри. Самодейните групи към читалището ще поздравят активните спортисти с музикални изпълнения в минутите за отдих.

Целите на проекта са да се насърчат хората от всички възрасти към активен и здравословен начин на живот чрез спорт; стимулиране на социалното сближаване и приобщаване на различни социални групи; популяризиране и подпомагане дейността на любителските спортни клубове.

Уредите използвани в демонстрациите и закупени по проекта, ще бъдат използвани за бъдещи организирани занимания в залите на читалището и на открито от членове на пенсионерския клуб и самодейните колективи.

Учителски игри под мотото „Искам, зная и мога да спортувам“, организирани от Сдружение областен ученически спортен клуб „Русчук“ ще стартират с турнир по баскетбол също днес от 10:00 часа на откритите площи пред „Булстрад Арена“ Русе.  

Инициативата ще се осъществи благодарение на програма „Русе – Европейски град на спорта 2016г.“, с финансовата подкрепа на Фондация „Русе – град на свободния дух“.

В игрите ще вземат участие членове на учителски колетктиви на територията на Община Русе, РИО – Русе, служители на Община Русе, Областна Администрация - Русе и преподаватели в РУ „Ангел Кънчев“. 

Спортната надпревара ще продължи на 4 юни с провеждане на турнир по плажен волейбол и ще завърши с турнир по футбол на 11 юни в спортен комплекс „Олимпия“. 

Основната цел на  проекта „Искам, зная и мога да спортувам“ е придобиване на навици за системни занимания със спорт, повишаване качеството на живот на спортуващите и изграждане на чувство за общност сред участниците в събитието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама