Пресоване на хексоген предизвикало взрива в "Арсенал"

10:28, 28 май 16 25 534 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура Стара Загора разследва инцидента в завод на " Арсенал "АД, при който загина един човек, съобщават от там.

На 27 май 2016 г. в 22.25 часа в обект на завод 4 на "Арсенал "АД, находящ  се в гр. Мъглиж, по време на работа е възникнал взрив, при който е пострадал работникът Динко И.Д., на 52 г. от гр. Казанлък. Вследствие на получените увреждания работникът е починал, обясняват от обвинението. 

На място са отишли окръжният прокурор на Стара Загора, завеждащият следствения отдел при Окръжна прокуратура-Стара Загора и дежурен следовател, както и служители на ОД на МВР-Стара Загора и  РУ на МВР-Казанлък. Извършен е оглед на местопроизшествието, при който са иззети веществени доказателства и документация. Разпитват се свидетели.

Към този момент е установено, че взривът е възникнал по време на пресоване на взривното вещество - хексоген, като причините за това са в процес на изясняване.

Не съществува опасност от последващи взривове. Разследването продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора, уточняват още от прокуратурата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама