Путин заплашва Румъния и Полша заради американския противоракетен щит

11:21, 28 май 16 / Свят 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Руският президент Владимир Путин заяви, че Москва няма друг избор, освен да предприеме ответни действия срещу американския противоракетен щит в Европа и предупреди Румъния и Полша, че може да се окажат в обсега на Русия, съобщиха световните агенции.

Русия ще бъде принудена да предприеме ответни мерки, за да сведе до минимум заплахата, която представляват разположените в Румъния елементи за противоракетна отбрана, каза Путин на пресконференция с гръцкия премиер Алексис Ципрас в Атина, цитиран от ТАСС.

"Ако до вчера хората в Румъния просто не знаеха какво значи да бъдат под прицел, то днес ние ще бъдем принудени да предприемем някои мерки за гарантиране на сигурността си. Същото важи и за Полша", каза Путин.

Той не уточни какви действия ще предприеме Русия, но настоя, че страната му не прави първата стъпка, а само отвръща на ходовете на Вашингтон.

По-рано този месец американската армия задейства румънската част от противоракетния щит. Напредва работата и по намиращата се в Полша част на системата за противоракетна отбрана. Вашингтон уточнява, че щитът е необходим за защита от Иран, а не е насочен срещу Русия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама