Над 90 бургазлийчета дефилираха в костюми на животни и растения (снимки)

13:23, 28 май 16 / Любопитно 25 650 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургазлийчета на възраст от 3 до 11 години представиха своите костюми на растения и животни от Бургаските езера – земеродно рибарче, пеликани, лопатарка, речна рибарка, солнично раче, лястовица, тръстики. Това се случи по време на карнавала на биоразнообразието, който се проведе за шести път в града. Участие взеха 92 деца.

На шарения карнавал имаше и композиции на цели езерни екосистеми – Вая и лагуната Атанасовско езеро и даже на морски обитатели – две рециклирани медузи.

Тази година много актуални бяха патешките танци с рециклирани костюми  и малчуганите забавляваха публиката с много настроение, танц на рибки и рибари, дори и земеродно рибарче. Много впечатляващ беше артистичният и оригинален танц на вълните от ОДЗ „Веселушко“, които взеха и награда. Групова награда за общ тематичен костюм получиха патенцата, щъркела, родната лилия и тръстиката от ОДЗ „Изгрев“. Изключително атрактивни бяха и децата на ОДЗ „Брезичка“, които дефилираха също с оригинални рециклирани костюми.

Чудесно дефиле направиха учениците от начален курс на ОУ „Любен Каравелов“, СОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ и ОУ „Васил Априлов“, които бяха подготвили костюми на водни лилии, роза, котка и др. и много рециклирани – пеперуди, мускетари, охлюв, орел, маргаритка, морков и даже заек с морков (едновременно). За най-ефектен костюм първа награда си поделиха Емил Кънчев и Янислав Янев от ОУ  „Васил Априлов“, които бяха розов и къдроглав пеликан, а за най-добра авторска творба, комбинирана с рециклиран оригинален костюм наградата взе Симона Едрева от ОУ „Л. Каравелов“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама