Разследван от прокуратурата кмет топи съселяни за незаконно строителство

13:49, 28 май 16 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специалисти от Строителния отдел в Петрич правят пълна карта на незаконни постройки и обекти в село Старчево.

Проверката е факт по сигнал на кмета на населеното място Георги Кузманов. В жалба, депозирана в петричката общинска администрация, Кузманов посочва, че в Старчево почти във всеки двор има незаконно построени летни кухни, пристройки към къщите, бани и веранди.

Със заповед на градоначалника Димитър Бръчков започна заснемане и удостоверяване на нелегалните строежи. Документирането трябва да приключи до две седмици и след доклад на специалистите ще започне поетапното им събраряне.

Жители в Старчево недоволстват и също излязоха в компромат срещу селския кмет Георги Кузманов. По един от сигналите прокуратурата вече образува досъдебно производство за отдадени от Кузманов общински земеделски земи.

Местните са категорични, че с действията си Кузманов се облагодетелствал лично. С провокираната проверка за незаконно строителство се цели сплашване на политически опоненти, оплакват се жителите в Старчево.

За доста от изградените обекти в селото имало документи за търпимост, някои от тях са издадени преди 20-30 години, но собствениците не са ги съхранили, казаха от Община Петрич.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама