ДАНС проверява „Атака“, оплака се Сидеров

16:26, 28 май 16 / Политика 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ДАНС проверява “Атака" заради по-високия членски внос за 2015 година. Това заяви в „Седмицата" на Дарик председателят на партията Волен Сидеров. Той уточни, че Сметнала палата е подала сигнал до прокуратурата заради нередност в годишния финансов отчет на партията.

"Държавната агенция за национална сигурност прави проверка и се занимава с членския внос на партия "Атака" по повод сигнал на Сметната палата. Вижда някаква нередност в документите и подава сигнал в прокуратурата, което е абсолютно необичайно. Проблемът е, че сме отчели по-висок членски внос от предна година, за 2014 г. става дума. И сега ДАНС искат да проверават град по град кой и къде е плащал членски внос", обясни Сидеров.

Той определи действията на контролния орган като необичайни.

Относно предстоящите президентски избори, Сидеров посочи, че е добре да се работи за издигането на обща кандидатура с Патриотичния фронт.

"Правим усилия в момента. Засега сме на етап разговори, в които да се убедим, че това е по-доброто и оптималното. Иначе, играейки отделно, видяхме - единият влиза, другият влиза, но на едни следващи вече парламентарни избори, ако при едно обединение бихме могли да имаме една група от 45-50 народни представители, променя вече нещата и прави тази идеология по-сериозен фактор и намалява значението на партии, като ДПС и ДОСТ", обобщи Сидеров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама