Свидетели срещу Ценко Чоков разкриват имотни измами, побои, изтезания, наркотици

20:00, 28 май 16 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лихварство, разпространение на наркотици, побои, заплахи, палежи, имотни измами, изнасилвания, отвличания – това са част от обвиненията срещу кмета на Галиче Ценко Чоков и семейството му, които отправиха свидетели по делото, което върви в специализирания съд в момента. Съдиите трябва да решат как ще отговорят на искането за постоянен арест за осмината задържани след спецакцията в Галиче от преди два дни. Освен Чоков задържан е и синът мчу Мартин.

Преди заседанието адвокатите на обвиняемите се запознаваха повече от 2 часа с материалите по делото, които са 16 тома.

Свидетелите разказват  как Мартин Чоков се занимавал с лихварство и разпространение на наркотици, а Ценко Чоков пребил няколко човека. Други се оплаквали от изгаряния по тялото, които били от загасени цигари, и изнасилване. Кметът на Галиче давал пари на сина си, които да дава срещу лихви, а ако някой не ги връщал навреме, Чоков се намесвал. Според свидетелските показания Ценко Чоков е заплашвал свидетели, като е заявявал, че „ако не се откажат от показанията си, ще ги избие”.

Съселяни твърдят, че Мартин се занимавал с разпространение на наркотици, лихварство, заплашвал хора с нож, заплашвал друг човек, за да прехвърли земя на Ценко Чоков.

Друг свидетел от дядо си научил, че къщата им е прехвърлена на кмета.

В отговор Чоков пък е завел няколко тъжби срещу свидетели за клеветнически твърдения.

„Ако бъдат освободени, моделът на групата ще се възпроизведе“, настоя прокурорът. Според него има риск, свързан със заплахи срещу свидетели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама