Деца от Сливен показаха умения в първи Детски панаир

07:24, 29 май 16 25 489 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В първото издание на Детския панаир в Сливен участваха деца от различни възрасти. Те се включиха в културно-образователни инициативи, работилници по стенопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство, плетене на гривни, изработване на маски, на скици с национални носии. Освен в ателиетата децата участваха и в две игри– в Регионалния исторически музей и в художествената галерия „Сирак Скитник” в Сливен.

Детският панаир е създаден от фондация Изиарт. Събитието се организира от Община Сливен по случай Международния ден на детето - 1 юни.

Всички прояви  се проведоха на площад „Цар Освободител”. Показан бе противопожарен автомобил, който малчуганите разглеждаха с голямо вълнение и заедно с огнеборците пожарникарите участваха в демонстрация на гасене на пожар.

„Фестивалът започна преди пет години и е най-големия подобен в България, и като концепция може би в света. Децата имат безплатен достъп до ателиета и по един забавен начин се запознават с местните музей”, сподели създателката на детския панаир Станка Желева.

На импровизирана сцена децата на Сливен показаха своите таланти и спортни умения. Ученици от Националната художествената гимназия в Сливен и аниматори от средновековната крепост „Туида” помагаха в ателиета.

В концертната програма участваха балет „Барби”, с художествен ръководител Силвия Терзиева, поп и рок клуб „Ритъм”, с вокален педагог Елена Пеева, гимнастичките на  Галина Костадинова. Театрална формация, с ръководител Борислава Русева, представи „ Приказка в ла минор”. Концерт изнесе детският фолклорен ансамбъл „Тракийче”.

„Радвам се, че празникът стана така, както го предвиждахме. Получи се едно забавление за децата и за родителите. Ние всички сме едни пораснали деца, пазим детското в себе си и се надявам наистина да е удоволствие за всички днешният ден”, посочи заместник-кметът по хуманитарните въпроси в община Сливен Пепа Чиликова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама