Масови ремонти на магистралите в страната, ето къде да внимавате

07:24, 29 май 16 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ремонти на отсечки на автомагистралите в страната ще затруднят движението през днешния ден. От КАТ предупреждават да карате с повишено внимание и да спазвате ограниченията на скоростта.

Ето кои са участъците в ремонт:

- Най-много отсечки са в ремонт на АМ „Хемус“. От днес се затваря лявата тръба на тунел Витиня (посока София) като движението се прехвърля двупосочно в дясната тръба (посока Варна). Движението ще е затворено до 09.06.2016 г.

- Ограничено е движението по активната и аварийна лента на АМ „Хемус“ в участъка от 40 км до 42 км в посока Варна, поради авария на връхната конструкция на виадукт. Движението на МПС в участъка се извършва в изпреварващата лента. Срок за изпълнение до 31.05.2016 г. В ремонт до 3 юни е и мостът при село Елешница.

- От км 355 км до 362 посока Варна по магистрала „Хемус“ ( в района на Шумен), заради ремонтни дейности на асфалтовата настилка, движението се прехвърля от дясно в ляво платно. Движението в платното посока Шумен е двупосочно по цялата дължина на ремонтирания участък, а срокът за изпълнение на ремонта е до 30.05.2016 г.

- На входа на Варна също се ремонтира участък от магистралата. При 394 км се подменя пътната настилка, а движението се осъществява в свободната лента. На 422 км е затворено за движение дясно платно от като движението се прехвърля двупосочно в лявото платно Движението ще бъде възстановено не по-късно от 18.00 часа на 30.06.2016 г.; 

- Въвежда се ограничение на скоростта на АМ „Струма“ при Перник, заради проучвателни дейности. Платното в посока Перник-”Кулата”, скоростта на движение се ограничава на 80 км/ч. Движението да се извършва с повишено внимание 

- Заради ремонтни дейности временно се затваря платно от АМ „Марица“ в района на Хасково. Временно се затваря платното посока Свиленград, като движението ще се осъществява двупосочно в платно посока АМ “Тракия”. Срок на изпълнение 09.06.2016 г.

- И движението на АМ „Люлин“ на входа на София е пренасочено. Поради отстраняване на авария на облицовачни пана на лява тръба (посока столицата) при първия тунел движението на автомобили е насочено от дясната лента в свободната лента. Трасето ще бъде пуснато за движение до 09.06.2016 г.;

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама