ДПС – първенци по неизвинени отсъствия в парламента

08:42, 29 май 16 / Политика 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатите на ДПС са най-неизрядните в настоящото Народно събрание, става ясно от данните за неоправданите отсъствия на народните представители, обобщени от „Инфограф“. Общо избраниците от 43-то НС са натрупали 666 неизвинени отсъствия от пленарната зала и комисии.

И това е без данните за настоящия месец май. Близо 2/3 от неоправданите отсъствия са на депутати от опозицията. Точно 160 от общо 424-те отсъствия на депутати от опозицията са направени през месеците юни и септември 2015 г.

Най-много неоправдани отсъствия имат депутатите от ДПС (188). Това прави средно по 4,9 отсъствия на депутат. Следва БСП - общо 147 отсъствия или 3,8 на депутат. От партиите в управляващата коалиция (към м. април АБВ все още е част от нея), най-много отсъствия имат ГЕРБ, но поради големия брой депутати, те са средно по едва 1,1 на депутат. Депутатите от Реформаторския блок и Патриотичния фронт отсъстват далеч по-често - средно по три пъти на депутат.



По документи обаче се оказва че Делян Пеевски не е най-нередовният депутат, по брой неоправдани отсъствия го „минава“ колегата му от групата Венцислав Каймаканов. Сред отличниците – само с по едно отсъствие са Мая Манолова, докато беше депутат, Любомир Владимиров („Атака“), Мария Белова (ГЕРБ), Найден Зеленогорски (РБ), Пламен Нунев (ГЕРБ) и др. Редът за „извинение“ на депутатските отсъствия е прост – те трябва да попълнят заявление до председателя на парламента, че ще отсъстват. Не е необходимо дори да указват точните причини.

Така преди време, когато групата на „Атака“ се появи на снимки от кубинския плаж“Варадеро“ се оказа, че те ще получат надниците си за същите дни, защото са отбелязали, че са в командировка по партийни дела.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама