Варна e в Tоп 10 на най-предпочитаните дестинации от германци

09:00, 29 май 16 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С пазарен дял от 4 процента Варна се е изкачила до осмо място в „Топ 10“ на най-предпочитаните дестинации на германците за пътувания през лято 2016. Това съобщиха от дирекция „Туризъм“ на Община Варна. В началото на новия туристически сезон немските туристи проявяват все по-засилен интерес към предлаганите възможности за летен отдих по нашето Черноморие и във Варна, показват множество публикации в авторитетни немски туристически списания и интернет портали, както и данните от големите германски туроператори, пише „Монитор“.

За лято 2016 са договорени повече хотелски легла за морската столица и близките до Варна курортни комплекси, твърдят от общината след обстоен анализ и данни от туроператорските фирми. Едно от най-авторитетните немски издания за анализи и новини в туризма FVW е публикувало в два последователни броя аналитични статии, които потвърждават засиления интерес на немските туристи към региона на Варна.

Анкетираните от изданието бюра за записвания и туристически агенции отбелязват рекорден ръст в продажбата на туристически пакети от 45 процента за месец март и 60 процента за април, спрямо същите месеци на предходната 2015 г. В същото време, според проучването, от десетте най-предпочитани дестинации за почивка, най-голям е отливът на немски туристи от Анталия в Турция и Хургада – Египет. Причините са в несигурната политическа обстановка и страхът на туристите от атентати. За сметка на това Варна влиза в „Топ 10“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама