Зорница Русинова: Смело продължавам с реформите на Калфин

09:41, 29 май 16 / Политика 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Аз бях част от екипа на Ивайло Калфин, а работата ни беше много консенсусна и екипна. Затова ще продължа реформите, които вече са започнати. Това коментира новият социален министър Зорница Русинова в ефира на БТВ. Тя добави, че подкрепя приетата промяна парите за втората пенсия да отиват в НОИ. .

"Аз бях част от екипа на министър Калфин, който нямаше отговорности по отношение на пенсионната реформа, но мисля, че като част от правителството естествено, че съм за тази идея. Нека чуем как ще се произнесе Конституционният съд", отсече Русинова.

За обществената поръчка за служебни автомобили, която Русинова отмени, заради надигнало се недоволство в парламента и обвинения, че била дискриминационна, тя каза, че „работата на министъра не е да прави преценка на самата документация“. За това назначила пълна проверка на поръчката и преразглеждане на поръчката.

„Социалният министър прави социална политика, а не социалистическа. Би било жалко ако доходите на хората в България зависят от социална политика. Те зависят от това как хората работата, както и от икономическото състояние на страната“, каза още министърът.

Русинова беше запитана дали повишаването на доходите на българите зависят от социалното министерство. Тя заяви, че е време българите да разберат, че не правилно да мислят, че „социални министър е добър, а финансовият е лош“. „Ние работим заедно, а не един срещу друг“, каза Русинова.

Тя допълни, че съвсем скоро ще внесе предложения за промени в Кодекса на труда, които да са ориентирани основно към младите майки.

„Работещите майки са приоритет сред моите интереси, за това ще предложа промени в кодекса. Искам те да има за възможност за работа от вкъщи например“, посочи още Зорница Русинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама