Касим Дал: ДПС стана символ на хора като Ценко Чоков

10:20, 29 май 16 / Политика 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Аз съм учредител на ДПС, но движението стана символ на подобни хора като Ценко Чоков. Галиче е моделът на ДПС, моделът #КОЙ.

Това каза в ефирна на Нова телевизия зам председателят на  НПСД Касим Дал. По думите му ДПС е силна партия, само когато е на власт.

"Няма как да решат президентските избори. Малко или много на местните избори ГЕРБ игра заедно с ДПС, може би това е имал предвид Карадайъ", коментира Дал по овод изказването на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ от вчера, че движението ще играе решаваща роля на вота наесен. 

Касим Дал обясни, че в момента ДПС води "политика на оцеляване". Добави, че моделът #КОЙ в Движението за права и свободи е изграждан в продължение на години и няма как да бъде разграден за един ден. "Най-важна е ролята на съдебната система, но прокуратурата в този си вид не върши работа", коментира още Дал. 

"Бойко Борисов е единственият, който би обединил по-голямата част от дясното пространство като кандидат за президент, но сигурно има и други възможни номинации в управляващата партия, нека изчакаме кого ще издигнат", каза той. 

Касим Дал посочи, че проблемът на изборите е да бъде осигурен контрол. "Не да забраняваме секции, независимо дали става дума за Турция или за Великобритания. Не е вярно, че в Турция се откриват секции на килограм", каза още Дал. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама