Връщат обратно в Гърция нелегалните бежанци

11:09, 29 май 16 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Групите от над 90 нелегални бежанци, задържани вчера в Петрич, се връщат обратно в лагера в Гърция.

Това обяви в Благоевград днес главен комисар Антонио Ангелов, директор на "Гранична полиция". Той участва в извънредно съвещание, свикано от премиера Бойко Борисов, заедно с вътрешния министър Румяна Бъчварова.

На срещата в Благоевград е и министър-председателят Бойко Борисов. След съвещанието за Петрич и ГКПП-Кулата заминава министър Румяна Бъчварова. 

"От вчера имаме опит за преминаване на държавната граница – две групи, 40 души по-малката група и след това една група от 56 души, която е задържана в товарен влак. По-голямата група е върната на гръцките власти, а пък по-малката група след обработката на документите и приключване на досъдебното производство, в рамките на десетина дни, те също ще бъдат екстрадирани в Гърция", заяви граничният директор Антонио Ангелов. 

Ситуацията коментира и вътрешният министър Румяна Бъчварова.

"За по-малко от 24 часа реализирахме, това което е записано в плана и което беше тренирано в предишни периоди. Всеки е знаеше своите отговорности, благодарение на което действията бяха изключително бързи. Аз имах възможност да се чуя с гръцкия министър Тоскас, той ми описа ситуацията след нашата граница и ме увери, че много бързо ще съдействат за реадмисията. На практика това е една от най-бързите реадмисии, която можем да си представим и мисля, че е много силен знак към трафикантите, които организират тези нещастни хора и ги подвеждат с обещания да стигнат до Европа. Мисля, че показахме как действаме и как ще действаме оттук нататък", коментира министър Румяна Бъчварова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама