Гръцки трафикант излъгал бежанците, че влизат в Македония

11:51, 29 май 16 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гръцки трафикант е подлъгал групата мигранти, които бяха заловени край Петрич, че ще ги преведе в Македония и е взел от всеки по 200 евро, каза премиерът Бойко Борисов в Благоевград. Там бе свикано спешно съвещание с вътрешния министър Румяна Бъчварова, началника на Гранична полиция, шефове на военни поделения, областния управител и кмета на града. Срещата е заради заловените вчера мигранти, които влязоха на наша територия от Гърция. В двете групи е имало предимно жени и деца. Няма пробив на границата ни, подчерта Борисов. 

"Няма друга държава, която да е реагирала толкова бързо и да е върнала бежанците. За добрата стиковка искам да благодаря специално на момчетата, които работят по самите досъдебни производства и на самите КПП-та. Групите мигранти са били излъгани, че отиват в Македония, Те не са знаели, че идват в България. По 200 евро им е събрано от трафикант, който говори гръцки. Сега по линия на службите ще се опитаме да го установим", заяви Борисов.  "Първата група е задържана веднага при влизането в България, защото ние няма как да влезем в Гърция и да ги арестуваме. Втората група е била засечена в товарния влак от уреда "туптящо сърце". Още на самата гара са били свалени", обясни Борисов. Той каза, че сред задържаните има малки деца и бебета и се обърна към репортерите да успокоят хората в Петричко, че няма криза, защото голяма част от мигрантите са върнати.

 "От вчера имаме опит за преминаване на държавната граница – две групи, 40 души по-малката група и след това една група от 56 души, която е задържана в товарен влак. По-голямата група е върната на гръцките власти, а пък по-малката група след обработката на документите и приключване на досъдебното производство, в рамките на десетина дни, те също ще бъдат екстрадирани в Гърция", разказа директорът на Гранична полиция Антонио Ангелов. 

Военното присъствие по границата е засилено. 

Читатели на Topnovini.bg са забелязали увеличаване на гранични патрули и в други гранични с Гърция райони. Вчера е имало проверки на преминаващи коли по пътя от Смолян за Пловдив.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама