Борисов: Бежанците са излъгани, че идват в Македония, платили по 200 евро

12:02, 29 май 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов, който е на извънредно съвещание в Благоевград заради бажанската криза на ГКПП-Кулата, много лаконично коментира пред медиите за набелязаните мерки относно ситуацията на границата.

"Няма друга държава, която да е реагирала толкова бързо и да е върнала бежанците. За добрата стиковка, искам да благодаря специално на момчетата, които работят по самите досъдебни производства, и на самите КПП-та. Групите мигранти са били излъгани, че отиват в Македония. Не са знаели, че идват в България. По 200 евро им е събрано от трафикант, който говори гръцки, сега по линия на службите, ще се опитаме да го установим", заяви Борисов.

"Те са заловени чрез уреда "Туптящо сърце". Първата група е задържана веднага при влизането в България, защото ние няма как да влезем в Гърция и да ги арестуваме. Втората група е била засечена в товарния влак от уреда и още на самата гара са били свалени", обясни премиерът Борисов. 

Борисов каза още, че сред задържаните има малки деца и бебета. Той се обърна към репортерите да успокоят хората в Петричко, че няма криза, защото голяма част от имигрантите вече са върнати в Гърция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама