Гласуваха вот на доверие на новото правителство на Турция

16:14, 29 май 16 / Свят 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Турският парламент гласува днес вот на доверие на новото правителство на страната, формирано от Бинали Йълдъръм. С 315 гласа "за" и 138 "против" турският парламент одобри новото правителство, начело с бившия транспортен министър и вече премиер Бинали Йълдъръм. Своя глас са дали 453 от общо 500 народни представители.

Като основни цели на кабинета се посочват борбата с тероризма и приемането на нова Конституция с положение за преход към президентска форма на управление или възможност президентът да запазва партийната си принадлежност.

Преди няколко дни новият премиер на Турция представи на президента Реджеп Ердоган списък с имената на министрите, които влизат в правителство на страната. Съставът на 65-я министерски съвет на южната ни съседка бе одобрен от президента и беше внесен за гласуване в парламента.

Припомняме,че в началото на май бившият премиер Ахмет Давутоглу се оттегли от поста. Предполага се, че решението е заради разногласия с президента Реджеп Ердоган заради искането на държавния глава Турция да се превърне в президентска република.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама